مربای بهار نارنج مامان بزرگ پز

اینم از دستور پخت مربای بهار نارنج :

اول از همه مواد لازم به جز گلها:

- شکر به میزانی که دوس دارید مربا شیرین بشه ( ما برای ١ کیلو گل ٢ کیلو شکر ریختیم )

-هل آسیاب شده : ١ قاشق چای خوری

- گلاب: نصف استکان

-یک قاشق آب نارنج (جهت جلوگیری از شکرک زدن مربا در آینده ها!!)

اول از همه باید گلهای بهار نارنجو از درخت به دست بیارید که چون شکوفه ها هستن هیچ کسی دلش نمیاد بکندشون و با باد راحت میریزن ...ما شب قبل زیر درخت چادر انداختیم و صبح از چادر شکوفه هامونو جمع کردیم ...از خود راضی

 

که شد این سبد زیریه و مادگی سبز رنگ شکوفه ها هنوز بهش بود که باید جدا بشه چون مربا رو تلخ میکنه !

 

مث پاک کردن نخودو لوبیا باید اون مادگیها رو جدا کنید که بعد همه گلبرگها میمونن و این شکلی میشه !

حالا مرحله شستنه....باید حداقل سه دور کامل گلبرگها شسته بشن و آبکش بشن تا خیالمون راحت بشه :

 حالا که آبکشی تموم شد میذاریم ٢-٣ ساعت بمونه البته نه جلو آفتاب. بعد بایستی بجوشونیم. البته دقت کنید این مرحله شروع پخت مربا نیست و نباید شکرو بقیه مخلفاتو اضافه کنید!!!

این مرحله فقط برای جدا کردن عصاره تلخ از گلبرگهاست. حدود یک ساعتی باید گلبرگها قل بزنند و بعد باید مجدد آبکشی بشن . اول تو آبکش آبکشی میکنیم و بعد با آب سرد میشوریم که آب نارنجی رنگی ازش خارج میشه و رنگ گلبرگها محشر میشه ...

حالا نیم ساعتی میذاریم گلبرگا آبشون بره. همزمان آبو میذاریم با شکر روی گاز جوش بیاد و بعد از جوش اومدن گلبرگها رو میریزیم توش و درشو کج میذاریم .

ما گذاشتیم حدود 3 ساعت با درجه کم به قول مامان بزرگم قووم بیاد نیشخند. بعدم هل و گلابو یک قاشق آب نارنج اضافه کردیم. آب نارنج برای جلوگیری از شکرک زدن مرباست. بعد هم نگاهش میکنیم یک ربع یکبار. هروقت شروع کرد حبابهای غلیظ مث شکل زیر زدن یعنی باید خاموش بشه . چون بعد سرد شدن هم غلیظ تر میشه ...

 

در آخر هم بهتره نیم ساعتی بهش دست نزنید تا سطحش آروم بگیره( بازم به اصطلاح مامان بزرگی!) ...نوش جان !

 

 

/ 0 نظر / 3 بازدید